.:abg nuffnang duk sini:.

Saturday, March 9, 2013

kelebihan Jus Pati Buah Delima Gulsan Nar Eksisi


nah, tgok gambar pati delima kat atas tu? nama beliau adalah Jus Pati Buah Delima Gulsan Nar Eksisi. yang aku beli pada harga promosi RM16 sebotol atau RM30 untuk 2 botol. sangat murah berbanding harga pasaran yang aku google kat internet. ada yang mencecah RM30 sebotol. aku dapat harga murah pon sebab aku beli sempena karnival 3K kat universiti aku.

aku pon baru je lebih kurang seminggu mengamalkan jus ni. and now aku tengah cuba mengesan perubahan yang berlaku. mungkin masih dalam peringkat awal maka belum nampak sangat. tapi yang pasti perut aku yang memang selalu meragam kerana gastrik yang sangat kritikal dah mula menunjukkan tanda-tanda yang ianya sedang bertindak balas dengan pati ni. InsyaAllah.

apa yang aku dapat. kelebihan Jus Pati Buah Delima Gulsan Nar Eksisi ni adalah. 
  • Buah delima atau nama saintifiknya Punica granatum mempunyai pelbagai keistimewaan, selain dari sedap dimakan, ia juga mempunyai kebaikan dari segi kesihatan. Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah.Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun lalu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran).
  • Pati Delima Gulsan Pekat Penuh Khasiat! 100% perahan buah delima tulen, mengandung khasiat semulajadi utk menjaga kesihatan tubuh badan secara menyeluruh dan berupaya merawat pelbagai jenis penyakit.

Antara khasiat delima yg dikenal pasti dan teruji ialah :

  • Menguatkan daya tahan tubuh untuk melawan serangan penyakit
  • Melancarkan peredaran darah
  • Mengeluarkan angin dan asid dalam badan anda (boleh mencegah penyakit gastrik dan juga kanser usus)
  • Melancarkan proses penghadaman makanan, melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita
  • Menyingkirkan lemak berlebihan dan juga boleh melangsingkan badan
  • Membakar kalori dengan cepat, meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan
  • Membuang asid urik di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
  • Mengelakkan rasa mual (ketika hamil), melega masalah pening kepala
  • Menegangkan payudara, membentuk perut dan punggung yang lebih kemas…InsyaAllah…
  • Dikenali sebagai “Viagra Semulajadi” iaitu dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi
  • Memelihara kada keseimbangan hormon semasa haid (untuk mengelakkan senggugut)
  • Merapatkan  rahim dan juga menyuburkan rahim
  • Mencuci darah kotor dan mencantikkan kulit muka dari dalam
  • Awet muda
  • Menurunkan paras glukosa dalam darah, membantu pesakit kencing manis
  • Menghapuskan kahak dan meredakan batuk
  • Mencegah berlakunya serangan angin ahmar bagi golongan warga tua & dapat juga mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Pengambilan pati delima ini dapat menambahkan kegebuan kulit bayi anda, di samping membantu tumbesaran janin.
  • Membantu mencerdaskan minda dan daya ingatan kanak-kanak dan pelajar sekolah
  • Kandungan antioksidan (Polifenol) dan vitamin C yang tinggi mampu melindungi sel-sel tubuh kita daripada rosak dan boleh meredakan ketegangan urat saraf
  • Khasiat pati delima juga mampu merawat cirit-birit, mengurangkan panas di dalam badan dan juga demam, membunuh cacing di dalam usus, memutihkan kulit, mengurangkan tekanan darah tinggi, melancarkan fungsi buah pinggang, menambah darah, mengekalkan kesihatan dan juga fungsi mata.
sumber : rizi-biz.com

37 comments:

  1. cari juga pati ni...sush betul lah...

    yg ada kat rumah pun mil yg kasi masa baru blik dr umrah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak elin berminat ke dgn pati delima tu ? saya ade jual .. boleh la search page sy kt fb .. sunnahproduct.com ..

      Delete
    2. kak elin berminat ?? saya ade jual .. boleh search page sy kt fb .. sunnahproduct.com .. boleh lah pm sy nnt ..

      Delete
    3. Assalamualaikum kak elin .. berminat ke dgn pati delima tu ?? kalau berminat boleh search kat page sy kat fb .. nama page tu 'sunnahprocut.com' .. kalau berminat boleh la pm sy .. thnx ~

      Delete
    4. salam, utk ibu yg mengandung bole ambik x?

      Delete
    5. Boleh beli melalui saya. Promosi RM10/sebotol hingga hujung April 2014. Email saya : wak_yeh@hotmail.com

      Delete
  2. bagaimana cara memakannya untk pesakit barah payudara

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa sy ambik 1 sudu sblum tido. tp utk berubat xpasti pulak. lg elok kalau u refer doktor/seller.

      Delete
  3. Replies
    1. saya xpasti. lagi elok kalau u refer kt seller. sorry sis. :)

      Delete
  4. Saya tgh hamil, amik pati delima ni dgn pati kurma...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau xde apa2 kesan boleh la kan. semoga anak puan lahir dengan sihat zahir dan batin. :)

      Delete
  5. thanks kongsi kelebihan delima ni

    ReplyDelete
  6. Salam....saya berminat nk membelinya...cmner yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. maybe encik boleh rujuk facebook page sunnahproduct.com, atau terus dari direct seller. sbb mugmerah xjual produk. maaf la ya. tapi rasanya kedai2 jamu ada kot jual. :)

      Delete
    2. Wsalam. Cari di pasaraya arab, blh dpt lg murah rm12 sebotol.. apa saje jus cari di kedai arab lg murah berbanding hrga di intenet or kedai2 lain.syuķur alhamdulillah pasaraya arab berkat madinah ada di kawasan umah sy. Jln kaki je pegi bli.. nirwana ampang

      Delete
  7. salam,

    Delima Gulsan memang terbaik, saya dah amalkan sejak saya mendapat penyakit "Panic Attack" tahun lepas, ianya adalah makanan sunnah dan dengan ayat ayat ruqyah penyakit saya beransur sembuh dan debaran dijantung berkurang dan beransur ansur hilang. Alhamdulillah ianya juga baik untuk jantung, kolesterol dan kecing manis. Selain kesembuhan, insyaallah kita juga mendapat pahala dalam mengamalkannya.

    Saya beli Pati Delima ini di Mahnaz Food di Pinggiran Subang, Shah Alam dengan harga RM12.00 sebotol, kalau beli 10 botol dapat harga RM10.00. Saya rasa ramai dah tahu tempat ini sebab setiap kali pergi ramai yang memborong. Min Mustapha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. betul tu. kalau beli borong lagi murah la. mugmerah beli 2 botol je. jadi 1 botol RM15

      Delete
  8. salam,

    Delima Gulsan memang terbaik, saya dah amalkan sejak saya mendapat penyakit "Panic Attack" tahun lepas, ianya adalah makanan sunnah dan dengan ayat ayat ruqyah penyakit saya beransur sembuh dan debaran dijantung berkurang dan beransur ansur hilang. Alhamdulillah ianya juga baik untuk jantung, kolesterol dan kecing manis. Selain kesembuhan, insyaallah kita juga mendapat pahala dalam mengamalkannya.

    Saya beli Pati Delima ini di Mahnaz Food di Pinggiran Subang, Shah Alam dengan harga RM12.00 sebotol, kalau beli 10 botol dapat harga RM10.00. Saya rasa ramai dah tahu tempat ini sebab setiap kali pergi ramai yang memborong. Min Mustapha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. area mahnaz food tu berdekatan dgn apa ekk..bole bg klu

      Delete
  9. Assalam.. sy dpt pati delima gulsan ni di pasaraya arab berkat madinah rm12 sebotol.. nasib baik lah kedai arab ni ada dekat umah sy, area tmn nirwana ampang.. apa saje jus nak murah cari kat pasaraya arab. Cuka kurma n apa2 jenis dlm anggaran rm10-rm12, lg murah..

    ReplyDelete
  10. Kat mne kdai yg jual pati nie?mntk tolg coz nga mencari nie

    ReplyDelete
  11. Kat kdai mne leh dapati pati delima nie?mntk tolg sume..kalo ade num contact lg bgs..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika berminat boleh beli melalui saya. Promosi RM10/sebotol hingga April 2014. Email saya wak_yeh@hotmail.com

      Delete
    2. Salam. Jika berminat, boleh order melalui saya. Promosi Rm10/sebotol hingga 30 April 2014. Email saya < wak_yeh@hotmail.com >

      Delete
  12. Sy bli murah..share gn kwn2 dpt la rm 9.00..

    ReplyDelete
  13. Sy bli murah..share gn kwn2 dptla rm 9.00

    ReplyDelete
  14. Sekarang kat pasar malam berlambak dah.. Harga RM 12 Sebotol..

    ReplyDelete
  15. As salam. Hubungi 017-2834604 untuk dapatkan pati delima gulsan dengan harga rm13 sebotol.

    ReplyDelete
  16. as salam. hubungi 017-2834604 untuk dapatkan psyi delima gulsan berharga rm13 sebotol.

    ReplyDelete
  17. Sy dah minum tp period jd lama..sampai belas hari adakah itu effect pati delima ni

    ReplyDelete
  18. Kat giant ada jual...

    ReplyDelete
  19. http://kedaiarabonline.blogspot.com/
    Kunjungi blog saya. Harga Promosi JUS GULSAN RM10/sebotol hingga 30 April 2014.

    ReplyDelete
  20. Nak tanya...cara makan macam mana? Kena kacau dlm air ke?

    ReplyDelete

jom kongsi pendapat dengan mugmerah.

.:iklan nuffnang:.