.:abg nuffnang duk sini:.

Monday, May 13, 2013

amalan untuk memusnahkan sel kenser


Assalamualaikum

seperti biasa kerja aku sebagai pelajar ialah membuat assigment yang memerlukan aku mengakses maklumat dari pelbagai website. dalam mencari-cari. aku terjumpa amalan untuk memusnahkan sel kenser ni. dan aku copy kan ke blog ni untuk memudahkan rujukan aku jika memerlukan dan untuk dikongsi bersama pembaca.


kenser ni penyakit yang digeruni oleh setiap orang. termasuk aku sendiri. Nauzubillah. semoga dijauhkan dari penyakit seumpana ni.

rokok boleh menyebabkan kenser. katakan tak nak pada rokok!

Lapan surah ini diamalkan dan dibaca untuk memusnahkan sel-sel barah kanser. Jika pesakit dapat membacanya lagi baik. Jika tak terdaya atau kurang baik bacaannya maka boleh minta suami, ayah, ibu atau orang lain membaca untuknya.

Selok-eloknya sebelum memulakan bacaan surah dibawah :

1. Istighfar 10x.
2. Salawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.

Sediakan sebotol secukupnya air yang bersih lagi suci dan setiap kali habis surah dibaca, ditiupkan kepada air. Pesakit dinasihat minum air bacaan tiap-tiap hari dan sapu/mandi pada anggota yang kena barah kanser. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semua kekuasaanNya.

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).
2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).
3. Surah Ar Ra'd (Ayat 16-28).
4. Surah Al Anbiyaa' (Ayat 38-50).
5. Surah Asy Syu'ara (Ayat 185-227).
6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).
7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).
8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).


Kepada pembaca tolong sebarkan kepada ahli keluarga dan saudara yang sedang mengidap penyakit kanser. Semoga dengan menolong mereka yang sakit, akan juga mendapat pahala dari bacaannya serta pahala kerana menolong sesama hamba yang benar-benar memerlukan pertolongan dan penyembuhan dari-Nya.


Insyallah.

like dan share

1 comment:

jom kongsi pendapat dengan mugmerah.

.:iklan nuffnang:.