.:abg nuffnang duk sini:.

Friday, April 27, 2012

kelebihan guna simcard SKMM

Assalamualaikum

ramai orang tanya mugmerah apa kelebihan guna simpack SKMM ni? actually mugmerah pon baru je guna. tapi setakat ni berpuas hati la kan. (if korang nak oder boleh tgok kt sini). ok jom baca apa kelebihan simcard SKMM ni.

kebebasan bersosial 24 jam

kenapa 24 jam? sebab korang boleh pasang simkad ni pada hp korang. kalau korang online kat rumah guna wireless limit dekat rumah je la. tapi guna simkad ni korang boleh online bila keluar dari rumah. cth dah boleh update blog sambil2 shopping. seronok kan? boleh send emel pada kawan2 dalam bas. xpayah dah usung laptop kesana kemari. cukup sekadar handphone. dan amat sesuai untuk pengguna smartphone, android DLL.

tak perlu dah ke cyber cafe

kalau korang ni xduduk hostel yang ada kemudahan wireless mcm kat UUM ni, korang mungkin nak guna internet untuk buat assignment. cuba korang kira ruginya kalau korang guna internet kat cybercafe RM2 untuk sejam. satu hari kira contoh korang guna internet sebulan 20 jam je sebulan dah RM40 (erk! mcm mustahil je online 20 jam je sebulan. haha). if korang guna simkad ni sebulan RM25 je. berbaloi kan?


dah bebas dari kontrak

bagi korang yang pernah guna broadband yang postpaid mesti faham maksud aku. aku pernah guna broadband yang bil sebulan kena bayar 50+. bulan ni xguna pon tetap kena bayar. kdg2 rasa mcm xadil je. hehe. tp dah beli so bayar je la. last2 aku terminate dan jumpa simkad SKMM ni. sebulan RM25 je pon. kalau xnak guna lagi dan xnak topup xpayah lg. tp limit xbayar dia 1 bulan la. 

tak ada bil bulanan

bila korang guna simpack broadband yang ala prepaid ni secara xlangsung dah xde la abg poastmen dtg rumah tiap2 bulan untuk hantar bil. dan xpayah dah kusut2 kepala nak pergi ke pusat celcom or maxis untuk bayar bil. korang cuma perlu topup je RM25 sebulan. wahh. seronoknya. leh kurangkan penggunaan kertas. hehe

ok. nak tau lagi kelebihan dia? korang kena la guna dulu. 
kalau nak order boleh tgok sini..


p/s : setakat ni mugmerah puas hati dgn simkad ni. kalau xpuas hati dan nak lebih korang beli je la plan yang mahal tu. hehehe


6 comments:

  1. i'm happy with it...n boleh download cerita korea everyweek :)
    n berbaloi~

    ReplyDelete
  2. wah first time dgr ni , tq for the sharing :)

    ReplyDelete
  3. Apa bnda ni? Sy serius tak prnh dgr sis. Haiwan apa ni, haha! Ok3, yg tu melebih. Tp sy dh klik la link2 sis bg tu, utk fahamkn diri sy lbih skit. Sy ingt nk pkai berokband. Tp sis ada suggest lg bgus, insyaAllah sy tgk dlu mana2 yg ptut..

    ReplyDelete
  4. Apa beza ngn sim pack 1malaysia..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau xsilap aku yang ni keluar dulu, lepastu simpack 1 malaysia keluar. yang 1 malaysia tu unlimited internet.

      Delete

jom kongsi pendapat dengan mugmerah.

.:iklan nuffnang:.